BG ENBG
 
 
 
Начало / Приложения / Вземане на проби / Cистеми за вземане на проби  

Cистеми за вземане на проби


 

Система за вземане на проби CoJetix®

 


Системата за вземане на проби CoJetix® е системата с най-висока точност за приложения в областта на прехвърляне на собственост в тръби с размер от 8" до 52". Тя се състои от комбинирана бърза затворена линия и система JetMix, която има система за вземане на проби в 1" или 2" байпаз затворена линия, която е монтирана като част от JetMix линията. Основната затворена линия има „перо”, което е поставено директно в тръбопровода чрез клапан и уплътнение, което позволява неговото премахване при определени условия. Потокът се връща към основния тръбопровод, по посока на потока на перото чрез смесителна дюза JetMix. 


Система за вземане на проби с бърза затворена линияБайпас семплерите, т.е. семплери с бърза затворена верига, са разработени в отговор на търсенето на увеличена точност и намалена несигурност и разходи за поддръжка. Системата за вземане на проби с бърза затворена линия осигурява висока точност на пробите за широк спектър от течности и има по-ниска несигурност на измерванията и по-висока точност от системата за вземане на проби.

Основните компоненти на системата за вземане на проби с бърза затворена верига са монтирани в корпуса на приемника, което им позволява да бъдат лесно изолирани и технически обслужени без да е необходимо да се спира основния тръбопровод. Корпусът на приемника може да се нагрява, ако е необходимо, и може да съдържа множество приемници с ръчно или автоматично превключване. Приемниците на проби могат да се пренасят до лаборатория, където могат да се смесват повторно с подходяща смесителна система преди анализ на пробите. 

 

Система за вземане на проби на линията

Системата за вземане на проби на линията е подходяща за тръбопроводи с размери от 4" до 52" и използва семплер, поставен в тръбопровода със смесителна система, монтирана по посока на потока, ако се изисква. Семплерът се монтира през уплътнение, което позволява неговото премахване. Главата на семплера е затворена в корпус, което я защитава от елементите. Този корпус може да се нагрява, за да се предотврати омазняването му.
Пробата се взема от потока, в тръбопровода и се освобождава с положително изместване през малокалибрена тръба насочена надолу (за да се предотврати водоотделянето) в приемник за проби, монтиран в корпус.