BG ENBG
 
 
 
Начало / Приложения / Оптимизация на котли / Амортизатори и вентили  

Амортизатори и вентили

 

                                        

 

Проектирани да помогнат за балансирането на разпределението на пулверизираното гориво (PF) при пулверизирането за няколко отвора, класификатори за мелници.

Балансиращия амортизатор CoalFlo® PF се рафинират за всяко конкретно приложение. Целта е да се използва помощта на CFD за изравняване на спада на налягането във всеки тръбопровод за изходящи отвори на класификаторите, без да се връща PF или въздух, което би се случило обикновено, когато се използват стандартни клапани или типови устройства за отвори.

Амортизатора CoalFlo® може да бъде автоматизиран с помощта на задействане на въздух и позициониране съвместно с контролното табло, което разпознава обратните налягания по всеки тръбопровод, захранван от датчиците за налягането (пресостатите). Интелигентното табло постоянно следи условията в инсталацията и извършва понякога малки настройки на амортизатора CoalFlo® PF за изравняване на обратното налягане във всеки тръбопровод за PF. Изравняването на спада на налягането впоследствие води до по-равномерно разпределение от мелниците с множество изводи. Вентилът, за който са подадени документи за патентоването му, е проектиран да бъде здрав с четири годишни интервали за поддръжка.

 

Обратен клапан KleNEflo [NRV] 

Проектиран за експлоатация в системи с пулверизирано гориво (PF) и поддържа отворено състояние по време на експлоатация и се затваря при спад на налягането или обратно запалване от бойлера. През цялата му дължина, клапанът KleNEflo дава най-малкия спад на налягането от всички други подобни клапани.

TW valve

Обратният клапан KleNEflo е проектиран да бъде монтиран преди горелката или бойлера, възможно най-близо до тях, за да предотвратява преминаването на пламък или горещи газове от горелката обратно по тръбопровода към мелницата. Клапата на обратния клапан KleNEflo се задейства посредством надеждно устройство със запечатани лагери, което е било разработено през годините за ефективно задействане с минимум поддръжка. Противотежестта е вградена в обратния клапан, която се регулира на място за осигуряване на необходимия въртящ момент за затварянето.

Вентили за изолиране на мелници [MIV]

Вентилите за изолиране на мелници KleNEflo са проектирани да бъдат монтирани възможно най-близо след пулверизиращата мелница или класификатор, за да позволяват изолирането им по време на работи по поддръжката или по време на пуска на мелницата според нуждите. Конструкцията на вентила е много проста и ефективна. Корпусът представлява дебелостенна черупка от ниско-въглеродна стомана, в която се поставя заменяем водоустойчив клапан и легло. Когато клапата е отворена, тя се притиска към профила на корпуса, като по този начин елиминира стъпки, празноти и ръбове, запазва цилиндричното напречно сечение, осигурява минимална интерференция и спад на налягането по време на експлоатация (работа). Когато клапата е затворена, тя ляга плътно в специални профилираното легло. Корпусът на клапата може да бъде със или без облицовка в зависимост от работната среда и предпочитанията на клиента.

Mill Isolation

Вентилите за изолиране на мелници KleNEflo работят с помощта на същиото лагерно устройство, като обратните клапани KleNEflo, но се задейства принудително от пневматичен или електрически задвижващ механизъм.
Най-характерните свойства на клапаните KleNEflo са описани по-долу:

  • Нисък спад на налягането при фланците на клапана
  • Минимална интерференция на потока на PF (пулверизирано гориво)
  • Проста, надеждна конструкция и лесен пуск в експлоатация
  • Могат да бъдат със или без облицовка
  • Могат да бъдат проектирани с подходящи размери за повечето диаметри и приложения
  • Изцяло подлежащи на поддръжка, клапаните могат да бъдат основно ремонтирани и с нанесени повторно облицовки, като по този начин се запазва първоначалната инвестиция в корпуса на клапана

Клапани за шлам и пепел WearFlo

Това представлява разработка на традиционните шламови клапани Knife Gate. Клапанът WearFlo се облицова изцяло с облицовка, издържаща на абразивна и корозивна среда. Те могат да бъдат оборудвани с разнообразни системи за облицовка, проектирани като подходящи за всяко индивидуално приложение, включително Cast Basalt (лят базалт), Alumina (алуминий), Zirconia (цирконий) и Silicon Carbide (силициев карбид).

WearFlo Slurry and Ash Valve

Клапаните WearFlo могат да бъдат задвижвани ръчно или посредством различни електрически или пневматични задвижващи устройства.